Helsinki Reuse Centre: Switching to EKOenergy

Kierrätyskeskus, the leading recycling centre in Finland, now uses EKOenergy!

Ville Heinilä, Kierratuskeskus’s environmental specialist, explains that for their corporate strategy buying sustainable renewable EKOenergy certified electricity is the obvious choice – “we should have done it sooner! It is important for us to act as we preach” “Kierratuskeskus aspires to be a leader in making sustainable lifestyles accessible to everyone, this cannot be done without partnerships and teaming up with EKOenergy is one of the most important partnerships we have”

“Changing to EKOenergy certified electricity is one of the easiest ways to make a difference. At Kierratuskeskus we are grateful that EKOenergy is doing the hard work of certifying the electricity we use, it is good to have experts on our side” he added.

The full text is only available in Finnish.

Jokaisen kotitalouden kannattaa ajoittain kilpailuttaa sähkösopimus. Hinnan lisäksi on syytä arvioida myös energiamuodon eettisyyttä. Uusiutuviin energiamuotoihin siirtyminen ei ole enää edelläkävijäteko, vaan järkivalinta ja jokaisen kotitalouden ja organisaation ensimmäinen askel yhteisen planeettamme pelastamiseksi. Sähkön osalta ympäristöystävällinen valinta on erityisen helppo.

Pieni kilpailuttamisen vaiva vähentää sähkökustannuksia ja on samalla jokaiselle mahdollisuus vaikuttaa ilmastonmuutokseen, sanoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristövastaava Ville Heinilä.

Heinilän tehtävä Kierrätyskeskuksessa on varmistaa, että yhtiön oma toiminta on mahdollisimman ekologista. Lisäksi hän kehittää kestävän elämäntavan ratkaisuja kotitalouksille, yrityksille ja yhteisöille.

Omassa energiaratkaisuissaan Kierrätyskeskus turvaa EKOenergia-merkittyyn tuulivoimaan, sillä Suomen luonnonsuojeluliiton luoma EKOenergia on ainoa kolmannen osapuolen varmentama sertifikaatti vihreälle sähkölle. Uusiutuvista energiamuodoista Heinilä valitsee tuulisähkön, koska hän toivoo monipuolisuutta energiantuotantoon ja lisävaihtoehtoja vesivoiman ja biomassan rinnalle. EKOenergia-merkki varmentaa lisäksi, että tuulivoimala ei sijaitse esimerkiksi lintualueilla ja että osa sähkön myyntivoitosta sijoitetaan uuden uusiutuvan energian tuotantoon.

Ympäristömerkityn sähkön voi kilpailuttaa voittoa tavoittelemattoman EKOenergian sivuilta. Sitä ennen kannattaa selvittää oma sähkönkulutus esimerkiksi vanhasta sähkölaskusta. Vaasan Energiainstituutin mukaan parhaat ympäristömerkityn sähkön tarjoukset ovat selkeästi sekasähkön keskihintaa halvempia. Kuluttaja voi siis EKOenergiaan vaihtamalla myös säästää ympäristöteon lisäksi.

Kun esimerkiksi kerrostalossa asuva vaihtaa sekasähköstä halvimpiin EKOenergia-merkittyihin sähkövaihtoehtoihin, voi säästöä tulla jopa parikymmentä euroa vuodessa. Suuremmilla sähkönkulutuksilla hintaerot ovat vielä suurempia – varsinkin, jos edellisestä kilpailuttamisesta on ehtinyt kulua aikaa, Heinilä toteaa ja viittaa Vaasan Energiainstituutin keväällä tekemään tutkimukseen.

Hän kehottaa kaikkia perehtymään markkinointilauseiden takana oleviin faktoihin. Tarjolla olevien sähkösopimusten ekologiselta kuulostavat nimet eivät takaa vihreää energiaa, kuten YLE Kuningaskuluttaja-ohjelma uutisoi aiemmin syksyllä.

Kierrätyskeskuksen toive on, että mahdollisimman moni vaihtaisi

EKOenergia-merkittyyn sähköön, jota myy Suomessa kymmenisen sähköyhtiötä.

Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristövastaava Ville Heinilä, p. 0400 348 115, ville.heinila@kierratyskeskus.fi

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia. Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla kuusi kierrätysmyymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. Jokaisessa myymälässä otetaan vastaan myös tavaralahjoituksia.

Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Sen muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään yrityksen toiminnan ja tavoitteiden edistämiseen.

EKOenergia on kansainvälinen sähkön ympäristömerkki, jonka on luonut Suomen luonnonsuojeluliitto. EKOenergia-merkitty sähkö täyttää yli 40 ympäristöjärjestön asettamat kestävyyskriteerit. Ne takaavat, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä, joiden ympäristövaikutukset on minimoitu. Osa ympäristömerkityn sähkön myynnistä kertyneestä liikevaihdosta on sijoitettava uusiin uusiutuvan energian hankkeisiin.

Posted on 15 November 2016

Laat een reactie achter